Tagged under
new york city

Duplex residence in a building from 1930 overlooking Central Park.


The apartment was redesigned by Robert Stern in the early seventies then was altered by Michael Graves in 1978 and finally received a gut renovation for a young family in 1986. This renovation is to fit the apartments to the new needs of the same family, after the children moved out. It features a new expanded open living space and dining area that is centered around a new double sided fireplace with an extended hearth in hand-cut walnut travertine.


The upper floor has a wide master bedroom with a wood platform along the entire length of the window wall, leading out to a narrow terrace with spectacular views of the park.. The house is furnished with custom furniture designed by Architekturkonzeption  and Asian antiques juxtaposed against various contemporary pieces.


© Photos by Matteo Piazza